Visste du at det er forskjell på tørr og dehydrert hud?
Kort fortalt så mangler tørr hud fett og dehydrert hud mangler fuktighet. Hoved forskjellen er at tørr hud er en hudtype og dehydrert hud en hudtilstand. Dehydrert hud er derfor noe som kun kan oppstå periodevis. Faktorer som kan gi dehydrert hud er årstider, livsstil, miljø og klima.

Det er viktig å vite forskjellen, for å behandle huden riktig.

Tørrhud har kjennemerker som tørre flekker, ru hud og huden kan føles stram. Tørr hud kan være sensitiv, rød og føles sår. Mange som har tørr hud, opplever også en del kløe. Om en da klør seg på huden, som kun virker lindrende der og da, kan en svekke hudens barriere.

Dehydrert hud mangler fukt. En kan oppleve huden som stram og mange får overproduksjon av talg for å veie opp for fukttap. Det er vanlig å ha store porer og hudormer. Mange får også en mer sensitiv og irritert hud, når huden er dehydrert.

Hvordan ta vare på huden din om den er tørr eller dehydrert?
– Gi huden din pleie og fuktighet hver dag, helst både morgen og kveld.
– Ikke dusj i for varmt vann.
– Bruk solkrem hver dag.
– Bruk en god kuldekrem når det er kaldt.
– Drikk nok vann.

Hos oss kan du bestille deg en gratis hudanalyse. Da finner vi ut hvilken hudtype/hudtilstand du har, noe som er avgjørende for å få riktig behandling. Vi hjelper deg med å finne de riktige produktene og behandling som passer til din hud. Bestill time.

Tilbake til bloggen.