Hvorfor oppstår hudormer og hvordan kan du forebygge/bli kvitt de?

Huden vår er full av porer, vi har faktisk millioner av porer. De gjør at huden kan produsere talg og svette. Talg er kroppens egen fuktighetskremm som smører hudoverflaten. Om porene tettes av talg, døde hudceller eller bakterier, kan man se en svart eller hvit prikk i huden. Dette er komedoner som også kalles blackheads og hudormer.

Huden vår trenger å bli renset for å fjerne talg, sminke og smuss som legger seg i porene. Vann fjerner ikke alt alene, derfor er det viktig å bruke en god rens morgen og kveld for å få fjernet det som ligger på overflaten av huden.
For å fjerne de døde hudcellene anbefaler vi å bruke kjemisk peeling. Det finnes flere peelinger til hjemmebruk, men vi anbefaler også behandling hos hudterapeut for å få renset, peelet og pleiet huden grundig innimellom. Når du får fjernet døde hudceller minsker du sjangsen for hudormer og kviser, i tillegg gir det glød og en finere hud.

En god hudpleie rutine, med riktige produkter for din hud, vil gjøre godt for huden din. Du vil merke en forskjell. Du kan også kickstarte med en hudpleiebehandling for å se resultat og få en friskere hud umiddelbart.

Det er også greit å vite at hormoner og livsstil også kan spille inn på hvordan huden din har det og hvilke utfordringer en har.

Vi hjelper de gjerne med å tilpasse behandling og produkter til din hud og dine utfordringer.
Velkommen!